10 indok az Albánia látásához

Albánia egy olyan ország a Balkán-félsziget nyugati partján, amelyet az Adriai- és a Jón-tenger mossa. Különböző pletykák továbbra is terjednek Albániáról. Jobb azonban egyszer látni, mint százszor hallani. Ha továbbra is hajlandó elmenni Albániába, íme néhány ok, amiért ne várjon egy percet sem:

1. ALBÁNIÁBAN VAN MINDEN

Nem számít, ha inkább a hegyek vagy a tenger tetszik, ha szeretne sétálni a múzeumok környékén, vagy inkább egy jó ételt szeretne élvezni a hangulatos étteremben. Albániában minden van – száz kilométerek hosszú tengerpart, tiszta strandok, kristálytiszta tenger, magas csúcsok és érintetlen természet, gazdag történelem, sok műemlék, kiváló otthoni főzés, érdekes kultúra és különösen jó és kedves emberek …

2. KӦZEL VAN

Bármely közlekedési eszközzel megközelíthető. Ha hozzászokott autóval a tengerhez utazni, akkor Albánia sem jelent problémát Önnek. Egy jó közúti kirándulást indít, és akár a szárazföldön, akár a part mentén választja, az mindenképpen megéri. Azok számára, akik el akarják kerülni a vakáción történő vezetést, lehetősége van repülni (Budapestről) vagy busszal (Bécsből).

3. KEDVEZMÉNYES

Még ha drágább szolgáltatásokat is választ, Albánia továbbra is olcsó, és itt nagyon tisztességes nyaralást tölthet egy átlagos pénzösszegért. Igaz, hogy a turisták által gyakran látogatott helyeken az árak magasabbak, de ez még mindig elviselhető pénztárcánk számára.

4. SZÉP

Albánia látogatásának másik oka nagyon egyszerű. Ez csak egy gyönyörű táj. Különösen igaz ez a hegyekre. Sok hegyi ösvény még csak nem is emlékszik arra, amikor valaki utoljára sétált rajta. Néhány hegyet még a helyiek sem ismernek. Tehát ha szereti felfedezni az érintetlen természetet, akkor elegendő lesz Albániában.

5. SZOLGÁLÓ

Noha Albánia muszlim ország, minden városban sok templomot és más szakrális épületet észlelhet. Az iszlám, amelyet a helyiek beismernek, nagyon mérsékelt. Ez a terület a múltban a különböző kultúrák összecsapása volt, és az albánok az ősidők óta megszokták a különböző vallási és etnikai csoportok jelenlétét.

6. ÉRDEKES

Az iszlám jelenléte a mediterrán kultúrával kombinálva nagyon érdekes varázsa. A kultúra, az életmód, a történelem és a nyelv tükröződik.

7. BIZTONSÁGOS

Meglepő módon még mindig vannak olyan emberek, akik úgy vélik, hogy Albánia veszélyes. Csak emlékeztetni szeretném Önöket, hogy ez az ország Európa része, tehát a horrorfilmekhez jobban illő különféle fantasztikus ötletek nem teljesen helyesek. Az ország politikai helyzete szintén nyugodt. Az országot semmilyen háborús konfliktus nem fenyegeti. A bűnözés aránya megegyezik itt, mint Magyarországon.

8. ELŐREHALAD

Természetesen Albánia is megpróbálja javítani szolgáltatásait, és nagyobb kényelmet kínál a turisták számára. Évente szinte az élet minden területén, például a következő területeken, jelentős változásokat kutatok: sok új út és közlekedési tábla, új szállodák, a meglévő létesítmények korszerűsítése, több szolgáltatás a turisták számára, például az információs pontok, a turisták számára nyújtott tevékenységek szélesebb köre és mások.

9. HAJLANDÓSÁG

Az albánok, a róluk folyó pletykák ellenére, nagyon kedvesek és vendégszeretetteljesek. Minden helyzetben megpróbálnak segíteni, még akkor is, ha néha nyelvi akadályokkal szembesül, különösen az idősebb generációkban. Mindig megpróbálnak kielégíteni téged.

10. KOMUNIKÁCIÓ ANGOL NYELVEN

A fiatal albánok túlnyomó többsége külföldön dolgozik és él, tehát szinte minden fiatal beszél legalább egy idegen nyelvet. Az olasz, a görög és természetesen az angol nagyon gyakori. Ezért nem lesz problémája tárgyalni. Az idősebb generációk is oroszul beszélnek.

Mindenkinek lehetőséget kell adnia Albániának, mert van valami felajánlása, és szerintem nem teljesen helyes, ha negatív hírekkel korlátozzuk. Nem is tudja, mi hiányzik. A legegyszerűbb út azonban menni, megnézni és megfontolni az igazságot.